Ogłoszenie Rady Prezesów WZP

Witam Wszystkich

Ogłoszenie Rady Prezesów WZP

Nawiązując do informacji przekazanej Państwu w dniu 12.03.2022r. w trakcie Rady Prezesów WZP informuję:

W dniu 23.04.2022r. o godzinie 09.00 (sobota) w Opolu w aulii Wyższej Szkoły Zarządzania i Administracji ul. Ozimska 63 odbędzie się szkolenie adresowane do pszczelarzy na temat: 

  1. Prof. Mariusz Gagoś – Uniwersytet Marii Curie Skłodowskiej w Lublinie – „Wpływ obcych dodatków do surowca woskowego przeznaczonego do wyrobu węzy na osobniczy rozwój rodziny pszczelej – dlaczego potrzebny jest analizator wosku?”.
  2. Dr. Marek Pietrow – Uniwersytet Marii Curie Skłodowskiej w Lublinie – “Przyczyny i rodzaje zafałszowań wosku pszczelego oraz metody ich badania – wykorzystanie analizatora WAXO”.
  3. Prof. Mariusz Gagoś – Uniwersytet Marii Curie Skłodowskiej w Lublinie – „W jaki sposób można uchronić pszczoły przed wytruciem neonikotynoidami na pożytkach?”. (WitaeApis).idami na pożytkach?”. (WitaeApis).

Ogłoszenie Rady Prezesów WZP

Szkolenie ma ścisły związek z planowanym przez WZP w Opolu przy wsparciu Urzędu Marszałkowskiego zakupem analizatorów wosku WAXO.

Ogłoszenie Rady Prezesów WZP
WAXO

Na szkoleniu odbędzie się praktyczny pokaz wykorzystania tego urządzenia. W związku z czym wskazane jest, aby uczestniczyli w nim pszczelarze, którzy będą w Kołach posługiwać się urządzeniem WAXO. Bardzo proszę, aby z każdego Koła skierować na szkolenie po 5 osób.

Dane tych pszczelarzy proszę przesłać do WZP do 10 kwietnia podając (Imię i Nazwisko oraz datę i miejsce urodzenia). Są one potrzebne do przygotowania zaświadczeń dla uczestników.

Szkolenie nie jest objęte programem dotacyjnym! Koszt uczestnictwa 30 zł od osoby.

Z uwagi na bardzo duże zainteresowanie, w przypadku gdy zgłoszone osoby nie będą mogły przybyć, proszę o jak najszybszą informację, aby dać szansę uczestnictwa innym zainteresowanym.

0 0 głosów
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsza
Najstarszy Najczęściej głosowano
Informacje zwrotne w treści
Zobacz wszystkie komentarze